Cine suntem

Home » Cine suntem

Mişcarea „Sunt al doilea” (I am second), a început  ca o convingere în inima lui Norman Miller, preşedintele companiei multinaţionale de acumulatori „Interstate Dallas Bateries”. Provocat de mărturisirea Domnului Isus, care a declarat în Ioan 12:32: „..după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii…”, Norma a ��nceput să caute modalităţi prin care să-L ��nalţe pe Hristos în Dallas-Ft, pentru ca tot mai mul��i oameni din oraşul său, să fie atraşi la Domnul. La scurt timp după aceea, el a împărt������şit această convingere unui grup de slujitori din organizaţia misionară „E3 Parteners”, cu care lucra în parteneriat de mai mulţi ani de zile. După mai multe discuţii cu doi lideri din echipa de creaţie a acestei organiza����ii misionare şi după o săptămână de frământare şi colaborare intensă, viziunea lui a devenit realitate.

Dacă din acel moment o echipă mică de la organizaţia „E3 Partners”, a coordonat crearea, producţia şi postarea în format web, a videoclipurilor şi a materialelor realizate, marea majoritate a celor implicaţi în mişcarea „Sunt al doilea” (I am second), sunt oameni obişnuiţi, care pot fi întâlniţi în companii, şcoli, grupuri comunitare sau în biserici. Acei a căror mărturie personală a fost postată pe siteul www.iamsecond.com (www.iamsecond.ro), au acceptat să-şi facă cunoscut numele şi să-şi împărtăşească poveştile lor de viaţă, pentru ca cei care le vor viziona, să fie inspiraţi de experienţele lor şi s�� găsească aceeaşi eliberare, acelaşi sens şi scop al vieţii, pe care şi ei l-au găsit prin Hristos.

Dacă unele dintre aceste persoane sunt personalităţi bine cunoscute în SUA, datorită slujbelor pe care le-au împlinit  sau a performanţelor pe care le-au realizat, celelalte persoane sunt credincio��������i obişnuiţi, care povestesc în mod deschis felul ��n care au reuşit să învingă luptele lor de fiecare zi cu ajutorul lui Hristos.

În prezent, sute de mii de credincioşi ��i mii de biserici au legătură cu mişcarea spiritual���� ���I am second” (Sunt al doilea), prin faptul că au format şi înregistrat grupe mici de studiu al Scripturii prin intermediul site-ului. Misiunile locale care s-au format, au generat un mare impact asupra unor regiuni vaste şi campusuri universitare, promovând în acest fel mişcarea „I am Second” în zonele unde acestea sunt situate.

Campaniile mediatice organizate de liderii locali din Dallas, Central Florida, Tristate/Evansville şi Kansas City, au prezentat şi promovat această mişcare la nivel naţional în SUA, iar evenimentele organizate în sistem virtual cu parteneri din Romania, Rusia, Nepal, Brazilia, Marea Britanie şi Elveţia, au promovat această mişcare la nivel internaţional. Filmele cu experienţele persoanelor din SUA sunt subtitrate în limbile: spaniolă, română, ……,�� iar acestora li s-au adaugat şi alte filmule������e, cu mărturii ale unor persoane care s-au întors la Dumnezeu din ��ările menţionate.

E3 Partners.

Organizaţia misionară „E3 Partners���, fondat�������������� în 1987, promoveaz���������������������������������� o abordare unic���� privind misiunea, o strategie care a condus la rezultate semnificative în campaniile misionare întreprinse în multe ţări ale lumii. Accentul slujirii acestei organizaţii misionare este pus pe multiplicarea bisericilor locale, incluzând toate elementele care ţin de acest scop: a te ruga, a dona cu generozitate, a merge în misiune, a mărturisi Evanghelia, a echipa credincioşii obişnui��i pentru a deschide şi creşte numeric şi spiritual biserici noi şi a face ucenici, care să împlinească slujirile din bisericile înfiinţate şi să continue procesul de multiplicare deschizând biserici noi.

���E3������� împlineşte această slujire Echipându-i pe cei credincioşi, care să-i Evanghelizeze pe cei nemântuiţi în vederea Extinderii Împărăţiei lui Dumnezeu, prin deschiderea unor biserici care să crescă şi să se multiplice, aflate ��n fiecare localitate la o distan��ă la care oamenii să poată veni mergând pe jos. �����E3 Partners” ��şi pune amprenta asupra culturii din  ������rile unde organizează campanii de evanghelizare, răspunz����������������nd în fiecare an nevoilor sociale şi spirituale prin mobilizarea a mii de credincioşi din SUA, pentru misiuni medicale, de micro-finanţare, transformare-comunitară, campanii anti HIV-SIDA şi multe alte iniţiative strategice, menite s�� atingă cu Evanghelia chiar şi pe cele mai neglijate grupuri sociale, etnice, culturale sau religioase.

Oamenii implicaţi în aceste c��lătorii misionare sunt credincioşi obişnuiţi din toate categoriile sociale, care doresc să aibă un impact asupra altora, împărtăşind adevărul Scripturii şi dragostea Domnului Isus în toată lumea.

În România, organizaţia misionară „E3 Partners” lucrează în parteneriat cu „Societatea Internaţională Misionară Baptistă��� şi „Torţa Misiunii.”
Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-urile: www.misiune.ro şi  www.e3romania.ro


2 Responses to Cine suntem

 1. Beni Mogos spune:

  Buna ziua,
  ma bucur mult ca avem aceasta resursa si in Romaneste. Atentie, trebuie sa corectati “Norma” cu “Norman”. In felul in care apare acum in Romaneste este nume de femeie!!
  Abia astept sa colaboram mai mult in aceasta lucrare… voi incepe cat de curand posibil grupuri “i am second” in Bucuresti.
  Multa binecuvantare,
  Beni Mogos
  Pastor, Biserica Crestina Baptista Agapia
  Bucuresti

 2. Elena Blidariu spune:

  Cred ca este grozav acest nou site, abia astept sa citesc marturiile oamenilor postate deja si sa le impartasesc si cu altii. Fiti binecuvantati de Dumnezeu!